söndag 21 februari 2016

Friluftsmat: Wokade grönsaker med halloumi

Ett enkelt recept som passar bra för en endagstur när man kan ha med sig färskvaror. Vi föredrar att laga måltiden över eld med en muurikka, men det går förstås också att använda ett stormkök.



Wokade grönsaker med halloumi 
2 portioner

Ingredienser:
1/2 paket frysta wokgrönsaker
1 halloumi
1 burk smaksatt crème fraiche
Olja
Kryddor
Pitabröd

Gör så här:

  1. Skiva halloumin och stek med lite olja på muurikkan över eld. Lägg åt sidan.
  2. Stek wokgrönsakerna i olja. När de är färdiga så häll över crème fraichen. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar om det behövs.
  3. Häll wokgrönsakerna i varsin storkåsa eller dylikt, strö över halloumin och servera med pitabröd. Det kan också vara gott att strö över cashewnötter. 




Bilderna här är från en vandring på Sörmlandsleden i februari, men rätten har lagats i lite olika varianter många gånger på våra turer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar